Er både sminken og sminkekostene dine bakteriebomber?

Mange er nok klar over at man burde vaske sminkekostene sine regelmessig- men vet du hvorfor?

I sminkekostene og svampene du bruker for å påføre sminke på huden samler det seg bakterier, fett, smuss og ikke minst døde hudceller. Legger du dem i tillegg tilbake i sminkepungen/vesken din? Ja, da burde du vaske den like ofte.  Man har kanskje hørt at det holder å vaske kostene ca én gang i måneden, men dette er faktisk ekstremt misvisende. Det kommer så klart an på hvor ofte du bruker alle kostene, men hver 14. dag er visstnok et absolutt minimum!

Jeg er blant alle de vanlige jentene som glemmer det, for det er virkelig ikke det man går rundt å tenker på hele dagen med en hektisk hverdag. Så neste gang du sminker deg- ta en titt på kostene dine. Er de fulle av sminke? Ser de fettete ut? Er de klissete? For dette er nemlig ekstremt dårlig for huden din, samtidig som sminken din garantert ikke sitter like godt. Sliter du for eksempel med mye acne kan skitne sminkekoster gjøre problemet ditt enda verre..

Så hvordan vasker man kostene? Jeg har tidligere brukt min vanlige sminkefjerner fra Body Shop, men for en tid tilbake gikk jeg til innkjøp av spesiell «børstevask» og daglig rens for sminkekostene fra E.L.F. De funker utrolig bra og lukter faktisk godt. Om du ikke har muligheten til å kjøpe produkter som er spesielt egnet til dette går det også an å bruke en mild shampoo- for eksempel babyshampoo. Ettersom mye av sminken min er flytende og krembasert starter jeg rett og slett med å massere shampooen inn i kostene, før jeg skyller nøye med vann. Jeg går nemlig ut ifra prinsippet om at rent vann preller av fett, og at man derfor bør bruke såpe først så man faktisk får fettet ut.


Beauty blenderen til venstre var hvit på et tidspunkt..


Som dere ser har jeg x antall (faktisk 18!) koster fra Morphe. Alle disse kostene er 100% veganske og fra deres veganske sett med 18 koster. Jeg er utrolig fornøyd med disse, og de ser i tillegg pene ut. De har også en del sminke, men jeg vet ærlig talt ikke om de er testet på dyr. Fant ingenting om det på siden deres nå, og det betyr som regel at kosmetikken er testet på dyr, desverre.. Uansett så er de veganske kostene A++!

Jeg har også ett sett fra E.L.F, men jeg er ikke sikker på om de er veganske. Disse har vært med deg siden midten av 2014, og de er like hele enda. De er veldig fine, men jeg ville ikke anbefalt de om du er 100% veganer 🙂

Jeg har også tre fantastiske koster fra Furless. De er og har alltid vært 100% dyrevennlige og veganske (tommel opp!). De er basert i Australia, men shipping er faktisk ikke så ille. Tror den var på AUD$10 eller $15. De har en egen side om dyretesting som du kan lese her. Kostene er absolutt fantastiske, og absolutt verdt å prøve!!! A+++!

Når det komme til kosten formet som et hjerte med skriften «Divided» og de to som er candy cane striped rosa så er disse fra H&M. Jeg har aldri brukt de, men kjøpte fordi de var pene. Jeg er ikke sikker, men jeg tror de er syntetiske og H&M kosmetikkprodukter er dyrevennlige

#dyrevennlig #vegansk #makeup #kosmetikk #sminke #elf #furless #morphe #hm

2 kommentarer

Vaarin

25. januar 2016 kl. 12.15

Flott innlegg!

Svar til denne kommentaren

padmesophie

25. januar 2016 kl. 18.41

Vaarin: Tusen takk! :)

Svar til denne kommentaren

Skriv en kommentar

Merk: Kommentarer legges ut etter manuell godkjenning.


Til toppen