Er det ikke på tide å støtte hverandre?

Dette er et innlegg skrevet av meg og  meg alene, det reflekterer kun mine følelser og mitt syn på saken, og du som leser er i full rett til å mene noe annet.

Jeg følte det var greit med en liten disclaimer øverst her, med tanke på det jeg skal skrive, og hvordan jeg tenkte før. Jeg ønsker nemlig å sette lys på det faktum at vi ikke lenger er så flinke til å støtte hverandre- vi velger heller å angripe. Dette er min oppfatning av hva jeg leser rundt om kring på nettet, med tanke på at det er utrolig enkelt å dele sine meninger og følelser om ting (både viktige og heller uviktige saker), nå i 2016. 

Flere og flere får øynene opp for hva dyremishandling er, hvorden pels- og kjøttindustrien behandler dyr og hvordan dyretesting av produkter foregår, og det er helt fantastisk! Det er så bra at flere tar et standpunkt og uttaler seg. Men jeg har også lagt merke til hvor kjappe vi er med å dømme folk som ikke gjør det samme. Jeg har i lang tid vært medlem av flere veganergrupper på facebook, og merker at det spesielt der er et veldig dømmende miljø. Det endte med at jeg meldte meg ut av et par, og at jeg kun er med i en nå, for å få tips, råd og inspirasjon. 

Det er ikke vanskelig å bytte ut et par produkter i sminkehyllen din eller å boikotte alt som er laget av pels og skinn, men å virkelig skulle endre livsstilen sin for å være 100% dyrevennlig og vegansk er faktisk vanskelig. Hvertfall i de fleste land. Det betyr nemlig at du antageligvis må gi slipp på 90% av ting du har i livet ditt, ting du ikke engang var klar over at hadde noe med dyr å gjøre. Det er en utrolig stor omveltning, og veldig uvandt, spesielt om du er så ukomfortabel med forandringer som jeg som autist er. I tillegg så er det alt det med klær o.l. som knyttes til fabrikker i Kina, Taiwan, Thailand mm. som benytter seg av barnearbeid og underbetaler sine ansatte. 

Om man skal gjøre alle her i verden fornøyde så er vi stuck i en strisekk, i vår egen trehytte som vi har bygget og vi planter all maten vår selv. Det tar oss ganske langt tilbake i tid, ikke sant? Er det virkelig det vi vil? Jeg tviler sterkt… Så hvorfor kan vi ikke begynne å støtte hverandre og heie på hverandre?!

Jeg har selv tidligere fått kritikk for at jeg til tross for mitt fokus på dyrevennlige og veganske produkter så bruker jeg faktisk The Body Shop, som igjen eies av L’Oreal. Det som er fokuset der er at en viss andel av inntektene til TBS går tilbake til L’Oreal som igjen bruker sine midler på dyretesting. Så hvorfor fortsette jeg å bruke det? Jo, jeg er av den oppfatning at om flere og flere heller boikotter 90% av merkene som tester på dyr så vil søsterselskapene som L’Oreal være nødt til å endre seg. Alt handler om supply and demand, og om ingen lenger vil kjøpe produkter som er testet på dyr så må de jo slutte. I tillegg følger jeg med på PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) sine sider og oppdateriner, og om ett merke er vegansk og dyrevennlig nok for dem, så er det det for meg også.

Det er superbra om noen boikotter det og det kosmetikkmerket på grunn av for eksempel dyretesting, eller velger å boikotte det og det klesmerket fordi det har kommet frem at de bruker barnearbeidere eller har urettferdig lønn og jobbmiljø. Hvert menneske har sin sak de brenner for, og om du brenner for noe som kan gjøre en forskjell her i verden så fortjener du virkelig all applaus, støtte og ros! Du er et godt menneske!

EDIT: Jeg har selv vært der hvor jeg har kritisert mennesker for å ikke boikotte alt som jeg har gjort, men jeg ser nå at det er feil. Så jeg beklager til de personene som eventuelt har følt seg truffet og som jeg har såret tidligere. Jeg har vokst veldig de siste ukene på akkurat det her.

#samfunn #meninger #selvmotsigende #hyklersk #støtte #forskjell

 

6 kommentarer

Helén Skogstad

26. januar 2016 kl. 20.45

Så bra at du tar opp dette temaet. Det er veldig viktig! Flott skrevet.

Svar til denne kommentaren

padmesophie

26. januar 2016 kl. 21.45

Helén Skogstad: Tusen takk!

Svar til denne kommentaren

Em

26. januar 2016 kl. 22.14

Hei !! Takk for ett jæskla bra innlegg !
Jeg tenker ofte slik jeg å. Hvorfor er disse gruppene som veganere og andre grupper. Skal ikke nevne navn. Så anti "alle de andre som ikke er som oss" liksom.... :/ det er jo helt på trynet. Da det skaper ett dårlig inntrykk av hva som faktisk er filosofien. De gir oss andre (jeg er da foreksempel vegitarianer osv) et dårlig ry også. For hver og en representerer jo saken. Til og med det å være kvinne vil jeg legge frem på en fin måte. For jeg vil jo faktisk være en så god utgave jeg kan av mitt kjønn. Og menneske. Og mamma. Osv.

Svar til denne kommentaren

padmesophie

26. januar 2016 kl. 22.24

Em: Tusen takk, selv! Er alltid veldig gøy med tilbakemelding :') Jeg er så enig... Hvorfor kan vi ikke bare være glade for at andre henger seg på og støtte opp hverandre når man ikke vet hvordan man skal bytte ut den ene tingen du bruker som ikke er vegansk liksom? .. Jeg skjønner meg ikke på mennesker :p

Svar til denne kommentaren

fruframnes

26. januar 2016 kl. 23.15

Så sinnsykt bra skrevet! Det er et viktig tema som trenger å bli kastet mer lys på!

Svar til denne kommentaren

padmesophie

26. januar 2016 kl. 23.49

fruframnes: Tusen takk, det varmer hjertet å høre! :D

Svar til denne kommentaren

Skriv en kommentar

Merk: Kommentarer legges ut etter manuell godkjenning.


Til toppen