Hvordan få en (mer) dyrevennlig hverdag!

Allerede da jeg var 13 begynte jeg å engasjere meg i dette; hvor vidt kosmetikkfirmaer testet på dyr. Jeg hang opp lapper rundt omkring og jeg var innom et par butikker for å spørre hvor vidt de var klar over hva de solgte. Alle visste selvfølgelig at de solgte kosmetikk, men det de ikke visste var lidelsen bak 90% av produktene de så stolt kunne gå god for. Jeg prøvde å endre alt rundt meg, jeg ville ha slutt på at dyr måtte lide for at mennesker skal ta vare på utsiden av kroppene sine.

I begynnelsen var det vanskelig- og det er det fortsatt. Jeg har appen dyrevennlig på telefonen min, og sjekker den gjevnlig opp mot PETA sine sider når jeg leter etter kosmetikkprodukter. Jeg prøvde å gjøre alt på en gang den gangen da jeg var 13, og som 20-åring vet jeg nå at det ikke går. Man må ta steg for steg, gjerne babyskritt. Ting tar tid, men det kommer seg. Du trenger ikke å bytte ut alt på en gang! Her er noen eksempler:

 

HÅRPRODUKTER
Nesten standard for alle jeg kjenner og vet om er at de alle bruker produkter fra Wella. Det er rimelig, det er ofte på tilbud og det er en vane. Redken er også ekstremt populær, men begge disse merkene bærer med seg lidelsene fra utallige dyr som ufrivillig ofret seg for å teste både ingredienser og ferdige produkter. Det triste er at i en hvilken som helst frisørsalong kan du finne produkter som ikke er dyretestet, og som kanskje til og med er veganske!

– AG (usikker på om du får det i Norge)
– American Crew
– Batiste
– Define
– Fudge
– GHD
– Giovanni
– Ion (usikker på om du får det i Norge)
– Jan Thomas Studio
– Joico
– Lush
– Paul Mitchell
– The Body Shop

Personlig har jeg brukt/bruker AG, Paul Mitchell, GHD, Batiste, The Body Shop og Lush. De to sistenevnte var for meg ikke det beste, og jeg tror det skyldes at det ikke er utviklet av frisører/merkene har også ekstremt mye annen kosmetikk.

SMINKE
Sminke var ekstremt vanskelig i begynnelsen, men nå som jeg begynner å virkelig vite ting går det enklere både å søke, prøve og velge produkter.

– Bare Minerals
– Barry M
– Bodyography
– E.L.F (eyes lips face)
– Elisabeth Mott
– Everyday Minerals
– Gosh
– Hello Kitty
– H&M
– Isadora
– Lunatick Cosmetic Labs
– Lush
– NYX
– Obsessive Compulsive cosmetics
– Pixi
– Sugarpill
– The Body Shop
– Wet n Wild

ANNEN KOSMETIKK 
Kremer, body lotion, negllakk osv

– Burt’s Bees
– Crabtree & Evelyn
– Dermalogica
– Dr. Bronner
– DuWop
– E.L.F
– Egyptian Magic
– H&M
– Jack Black
– Kedem
– Lush
– NYX
– Sugarpill
– The Body Shop

KOSMETIKK TILBEHØR
Sminkeapplikatorer

– Beauty Blender
– Eco Tools
– E.L.F
– Furless
– Morphe


 

PS. Når det gjelder L’Oreal (inkludert deres undermerker som f.eks. Matrix) er jeg ikke 100% sikker lenger angående dyretesting. De står fortsatt oppført som dyretestere hos PETA, men dette står på FAQ’en til Matrix på deres egen hjemmeside:

Does Matrix test their products on animals?
Thank you for your interest in Matrix, a brand of L’Oréal USA, Inc.

L?Oréal no longer tests any of its products or any of its ingredients on animals, anywhere in the world nor does L?Oréal delegate this task to others. An exception could only be made if regulatory authorities demanded it for safety or regulatory purposes.

Dette vil med andre ord si at de egentlig ikke tester på dyr, bortsett fra når det gjelder Kina som fortsatt er lovpålagt å teste kosmetikk på dyr før de kan selges i butikkene. De utsettes nå av press fra hele verden om å slutte, og en løsning er nært forestående. Men derfor er jeg usikker på om de har sluttet å teste og heller «bare» tester de ferdige produktene på dyr i Kina, eller om de fortsatt tester. For meg er dette noe uklart.
#dyrevennlig #dyrevennlighverdag #dyrenesrettigheter #noah #peta #kosmetikk #livsstil #vegansk

4 kommentarer

charlotte79

29. januar 2016 kl. 15.09

Det første eg gjorde når eg begynte å selge sminke var å sjekke at de ikke blir prøvd på dyr!! Dakkars ... :(

padmesophie

29. januar 2016 kl. 16.18

charlotte79: Det er kjempebra at du sjekker og holder deg oppdatert ^^

Svar til denne kommentaren

Leah Victoria Forsberg

29. januar 2016 kl. 17.42

Jeg kjøper bare sminke som ikke er dyre testet, for dette er noe jeg brenner sterkt for selv. dette og den Pels kampanjen! jeg mener at en falsk pels på hetten varmer like mye som en ekte en, så hvorfor ikke spare penger å DYR men å kjøpe en falsk. Samme med sminke.. Den sminken som ikke er testet på dyr er kanskje litt dyrere (spør hvor du kjøper den) men det er så verdt det.

padmesophie

29. januar 2016 kl. 17.45

Leah Victoria Forsberg: Det er så koselig å høre at flere er opptatt av det! Ja, ikkesant? Og det fake skinnet de bruker i både vesker, til sko og i biler ser jo like greit ut som vanlig skinn, så hvorfor ikke holde seg til det slik at dyrene slipper å lide for oss? Og som du sier- fake pels (og skinn) er billigere enn ekte! :D

Svar til denne kommentaren

Karin

30. januar 2016 kl. 08.59

For et utrolig bra innlegg! Som du skriver er det lurt med små skritt i begynnelsen og dette innlegget er nok en øyeåpner og en start-hjelp for mange som leser det :)

padmesophie

30. januar 2016 kl. 16.34

Karin: Tusen takk, det betyr utrolig mye!

Svar til denne kommentaren

Moen

29. juni 2016 kl. 18.51

For et godt innlegg! Veldig bra skrevet. Skal være mer bevist på innkjøpene mine fremover! :)

padmesophie

29. juni 2016 kl. 18.58

Moen: Tusen takk! Så bra :)

Svar til denne kommentaren

Skriv en kommentar

Merk: Kommentarer legges ut etter manuell godkjenning.


Til toppen