Hvorfor debatten om Pokémon Go burde legges ned

I dag har vi to type folk; de som elsker å spille Pokémon Go, og de som elsket det før de innså at det ødela livet deres og de bestemte seg for å slette appen. Sistenevnte har ikke nølt med å skrive debattinnlegg som blir postet av alle mulige slags aviser. De snakker om hvor mye tid som blir kastet bort, hvor mange muligheter og minner som blir borte, om man går rundt med nesa ned i mobilskjermen. Jeg er enig, så absolutt, men det var ikke folk som dem som spillet ble laget for.

Pokémon Go var et initiativ av Niantic og Nintendo for at gamere som sitter inne hele døgnet foran pc-skjermen skulle komme seg ut. Det var et initiativ for å bedre folkehelsen, spesielt blant de som sitter med øynene klistret til en skjerm- og det funket! Det de ikke forventet var at folk i jobb, familiemennesker og ellers sosiale mennesker også skulle bli hekta.

For gamere – som meg selv – er Pokémon Go noe av det beste som har skjedd. Spesielt for de av oss som endte opp som gamere fordi vi sliter med angst eller depresjon. Ved å gå ut av huset, løpe rundt for å campe Pokéstops, Gyms og å fange Pokémon har vi fått muligheten til å gjøre det vi liker best, samtidig som vi beveger oss. Vi har fått muligheten til å faktisk komme i kontakt med andre mennesker, uten at det føles som vi skal dø. For tro det eller ei, det er sånn det er å ha sosial angst. 

Da jeg var ute og spilte sammen med Yousef for to uker siden møtte vi mange likesinnede. Vi møtte unge, gamle, damer og menn. Vi stod faktisk og snakket med en helt fremmed person (og jeg deltok i samtalen, nesten uten problemer!) oppe på Haugar, og vi møtte en haug med koselige ungdommer ved McDonalds da jeg var på vei hjem. Jeg har aldri kunnet småprate med folk, og det kan jeg fortsatt ikke. Men nå var jeg i kontakt med fremmede mennesker og snakket om noe som vi alle elsket- nemlig Pokémon. Vi snakket om hvor mange vi hadde fanget, hva som var fanget hvor og hva planene videre var. 

For en gangs skyld følte jeg et samhold med noen. Og ikke søren om familiemennesker og ellers oversosiale mennesker skal få ødelegge dette for meg også.


Bilde er hentet herfra.

#gaming #spill #spillmagasinet #pokemongo #pokemon #debatt #samfunnsdebatt #samfunnsproblemer #folkehelse 

4 kommentarer

Marlene Nilsen

30. juli 2016 kl. 12.42

Syntes folk skal få gjøre som de vil :D det er et spill liksom haha

padmesophie

30. juli 2016 kl. 12.55

Marlene Nilsen: Ikkesant! :D Blir så feil at noen skal oppfordre alle til å slette det fordi det ødelegger livet dems, når det er med på å berike andres liv.

Svar til denne kommentaren

Anonymous

30. juli 2016 kl. 16.16

Jeg syns spillet høres kjedelig ut :p går jo bare rundt å fange dem og når man har fanget alle hva skjer då? Norhing høres det ut som,hadde vært kulere som i pokemon på tv at man brukte dem man fanget til å fange flere og ha kamper osv

padmesophie

30. juli 2016 kl. 17.31

Anonym: Hehe, det finnes jo alltid delte meninger om spill ^^ Det som er ute nå er fortsatt bare beta, og de jobber blant annet med å få serverne stabile. Når de har fått til det tror jeg nok at det kommer mer spennende innhold :)

Svar til denne kommentaren

Retrospekt

30. juli 2016 kl. 17.24

Kjempeflott innlegg!
Dette spillet gjør så mye bra for folk. Jeg er mer ute og går enn noen gang, og har det kjempekjekt mens jeg gjør det. Treffer folk jeg ellers ikke møter, og er på den måten blitt et enda mer sosialt individ.

padmesophie

30. juli 2016 kl. 17.32

Retrospekt: Takk :D
Ja, det gjør det så absolutt! Er veldig bra for veldig mange, det er derfor jeg følte for å skrive dette innlegget etter så mye negativitet fra folk som er i full jobb, har familie, mange venner osv.

Svar til denne kommentaren

Helene Aspergerinformator

31. juli 2016 kl. 13.43

Nettopp! Spillet er laget for de som har godt av det! Go! Takk for at du forteller om dine erfaringer.

padmesophie

31. juli 2016 kl. 18.58

Helene Aspergerinformator: Ikkesant! :D

Svar til denne kommentaren

Skriv en kommentar

Merk: Kommentarer legges ut etter manuell godkjenning.


Til toppen