Mine yndlingsserier

Nå som det begynner å bli kaldt (og her både regner det og blåser det skikkelig!) så finnes det ikke noe bedre enn å sette seg ned med en rykende varm kopp te eller kakao med et teppe over seg for å se på serier. Her er en liste over mine absolutte favorittserier!

1. Charmed


bilde hentet herfra

Denne husker vel de fleste fra den gikk på TV? De holdt på fra 1998 til 2006 og de fire første sesongene hadde Shannen Doherty, Holly Marie Combs og Alyssa Milano i hovedrollene. Fra sesong 5 og frem til de sluttet med sin åttende sesong i 2006 var det Holly, Alyssa og Rose McGowan som satt med hovedrollene. 

Serien handler om tre søstre som finner ut at de er hekser. I hver episode er det en ny «threat» og på tross av sine ulikheter så er de nødt til å jobbe sammen. De tar oss med i kampen mellom det gode og det onde, demoner, warlocks og andre hekser samtidig som de prøver å leve normale liv med jobb, venner, kjærlighet og etterhvert også barn. 

2. Beverly Hills 90210


bilde hentet herfra

Serien holdt på fra 1990 til 2000 og med blant annet Shannen Doherty, Jason Priestly og Luke Perry i hovedrollene tar de oss med på oppturene og nedturene i unge voksnes liv i Beverly Hills på 90-tallet. I 10 år får vi følge disse fra ungdomsskolen og frem til voksenlivet hvor det er både oppturer, nedturer, drama og farer. Serien tar også opp viktige temaer som psykisk helse, HIV/aids, barnevern, familie- og skoleproblemer og generelt hvordan det er å vokse opp og bli kastet ut i voksenlivet. Serien er visstnok inspirasjon for alle ungdomsserier som har kommet i ettertid, og er ikke det stort så vet ikke jeg. 

3. Bones 


bilde hentet herfra

Denne serien startet i 2005 og er fortsatt on-going. De har rukket hele 12 sesonger til nå. Med Emily Deschanel og David Boreanz i hovedrollene tar de oss med inn i en verden av skjeletter og identifisering av drapsoffer etter drapsoffer. Emily Deschanel spiller den rettsmedisiniske antropologen Temperance «Bones» Brennan og David Boreanz spiller FBI-agenten Seeley Booth, og på tross av sine forskjeller må de lære seg å samarbeide når de jobber for the Jeffersonian, et rettsmedisinsk institutt som drives av staten, der de tar på seg vanskelige saker som det trengs spesialister for å løses. Hver episode har en ny handling, samtidig som det er en rød tråd gjennom hele serien, så det anbefales å se episodene i riktig rekkefølge. De 10 første sesongene finnes på Netflix!

4. Orphan Black


bilde hentet herfra

Denne serien med Tatiana Maslany i hovedrollen har holdt på siden 2013 og er ongoing. Den handler om den småkriminelle Sarah Manning som blir dratt inn i en konspirasjon om hemmelige menneskelige kloningsforsøk da hun er vitne til at dobbeltgjengeren sin tar livet sitt ved å hoppe foran et tog. Hun er nødt til å ofre alt hun har for å komme til bunns i saken, og både datteren Kira (Skyler Wexler), fosterbroren Felix (Jordan Gavaris) og fostermor mrs. S(Maria Doyle Kennedy) blir dratt inn. Dette er en såkalt Netflix original så alle nye episoder havner der med en gang.

5. How to get away with murder


bilde hentet herfra

Denne ABC serien med Viola Davis i en av hovedrollene startet opp i 2013 og er ongoing. Den handler om advokat og lærer Annalise Keating (Davis) og 5 av hennes mest ambisiøse og flinke elever. I serien får vi følge hvordan Wes (Alfred Enoch), Connor (Jack Falahee), Michaela (Aja Naomi King), Laurel (Karla Souza) og Asher (Matt McGory, også kjent fra Orange is the new black) takler å være advokatstudenter som blir blandet inn i både mord, spennende etterforskning og utrolige rettssaker samtidig som de ønsker å være unge voksne med vennskap, kjærlighet og festing.

6. Pretty Little Liars


bilde hentet herfra

Pretty Little Liars startet i 2010 og avslutter sin syvende sesong i første halvdel av 2017. Serien handler om Spencer (Troian Bellisario), Hannah (Ashley Benson), Emily (Shay Mitchell) og Aria (Lucy Hale) som alle sørger over venninnen Alison (Sasha Pieterse) som forsvant sporløst sommeren de var 15. Politietterforskningen nærmer seg ikke noe mer etter ett år, men alt snus på hodet når de begynner å motta meldinger fra en som kaller seg A. Her er det 7 sesonger fullspekket med mysterier, terror, vennskap, kjærlighet og drama. Jentene får heldigvis mye hjelp fra Toby (Keegan Allen), Caleb (Tyler Blackburn) og Ezra (Ian Harding). De fire første sesongene ligger på netflix.

Ellers så er jeg veldig glad i Baby Daddy (2012-ongoing), How I Met Your Mother (2005-2014), The Big Bang Theory (2007-ongoing) og New Girl (2011-ongoing) som alle er komedieserier blandet med alt annet, som alle er verdt å sjekke ut! 

Er det noen som har sett noen av seriene? Hva synes dere? 🙂

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar

Merk: Kommentarer legges ut etter manuell godkjenning.


Til toppen