Hva er vennskap? (Fra et autistisk perspektiv)

Nå har jeg tenkt mye på hvordan jeg skulle formulere dette innlegget. Både for å gjøre meg forstått og å ikke fornærme eller støte noen. Å gjøre deg selv glad og å samtidig ikke støte noen er egentlig ganske vanskelig til tider, ettersom vi har så utrolig mange forskjellige meninger og følelser. Og følelser? De har absolutt ingen fasit..

Jeg vet innerst inne at jeg ikke er den eneste som sitter med spørsmålene «hva er et vennskap?» og «hva er egentlig en venn?», men noen ganger føler jeg meg så utrolig alene og ensom om det. 

På grunn av mine sosiale utfordringer har jeg alltid vært åpen for tips om det sosiale. Jeg har lest om diverse ting, og jeg har også brukte enormt med tid og krefter på å observere og «kopiere» andre. På tross av det så ender det ofte i en eller annen forvirrende misforståelse som gjør meg usikker og jeg ender med å trekke meg unna.

Det å vite at mennesker tar kontakt med deg, kun for å komme i kontakt med hun som er bestevenninnen din og gutter, som du er så betatt av, flørter med deg for så å komme med kommentarer om hvor vakker, pen og perfekt bestevenninnen din er- dét er vondt. Jeg prøvde å kopiere oppførselen til venninnen min, men jeg kom ingen vei. Jeg har prøvd å være åpen, lyttende, støttende, komme med gode råd og å alltid være tilgjengelig, og jeg kom heller ingen vei med det. 

Jeg har studert oppførselen til både store bloggere, skuespillere og artister i sosiale medier for å prøve å knekke «kodene», men det finnes tydeligvis ingen fasit. Vi mennesker tiltrekker oss andre på vår egen måte, og alle ser vi etter forskjellige ting i en venn. For min egen del så ønsker jeg noen jeg kan stole på, noen jeg kan vite at er der for meg på samme måte som jeg er der for den. En jeg kan ha interessante samtaler med, lære av og le sammen med. Det viser seg å være vanskelig.. Til og med å finne én av tingene. 

Altså.. noen er så opptatte av å konkurrere; hvem er penest, hvem er flinkest, hvem er tynnest og hvem sliter mest psykisk. De tre første har jeg en viss forståelse for, men det siste? Hvorfor skulle noen ønsket seg å være psykisk syk. Om du vet hvordan det er så vil du jo ikke være det? Det finnes jo ikke gøy eller givende.. Vi har også det med drama, da. Hvem gjør ditt og datt, hvem snakker sånn og slik. Hvem hadde det på seg det slutty outfitet og hvem snakker bak ryggen på hvem.

Jeg vet litt om hvilke mennesker jeg kjenner som jeg hvertfall ikke kan stole på. Jeg vet om et par som har for vane å gå bak ryggen på andre, og jeg vet veldig godt hvem som spør meg om penger for så å ikke gi tilbake. Det jeg er så ekstremt usikker på er hvem jeg egentlig kan stole på, hvem jeg kan regne med- og spesielt i krisesituasjoner.

Det er så mye rart og fælt her i verden, så fra mitt ståsted så forstår jeg virkelig ikke hvorfor vi skal konkurrere så mye, snakke bak ryggen på folk og spre falske rykter. Det viktigste – og logiske – er jo å være ærlig, snill og omtenksom. Det viktigste er jo at vi er åpne, rause og omsorgsfulle. 

Det viktigste er at vi holder sammen..

 


Jeg har forresten blitt gjort oppmerksom på at noen har nominert meg til Vixen blog awards. Jeg ble så overrasket, målløs og uendelig glad, så tusen takk! Om du også har lyst til å nominere meg i noen av kategoriene (ble nominert i årets livsstilsblogger) så kan du gjøre det her

Slik beskriver Vixen årets livsstilsblogg:

Årets Livsstilsblogg er hverdagsbloggeren som lar leseren komme tett på livet ? på både godt og vondt. Bloggen har en personlig og uformell tone, og deler på en inspirerende og engasjerende måte både små og store øyeblikk. At bloggeren snakker både til og med leseren veier tungt her.

#vennskap #samfunn #tanker #vixen

3 kommentarer

azilly

12. november 2016 kl. 08.45

kjempe fint skrevet! gjerne skjekk ut bloggen vår, hadde betydd mye<3

padmesophie

12. november 2016 kl. 12.22

azilly: Tusen takk! :) Sjekket ut bloggen nå- veldig fin :)

Svar til denne kommentaren

Birgitte Østby

12. november 2016 kl. 13.49

Godt skrevet :)

padmesophie

13. november 2016 kl. 00.24

Birgitte Østby: Tusen takk! :D

Svar til denne kommentaren

Live

29. november 2016 kl. 00.29

Jeg tror at de fleste mennesker er helt enige om at det er best å være ærlig og omtenksom, men at de aller færreste er det. De fleste synes falske rykter er helt forferdelig, men sprer rykter som en fontene selv. De fleste synes det er bra å være snill, men kunne aldri funnet på å smile tilbake.
Jeg har ennå ikke funnet ut hvorfor det er sånn.

padmesophie

5. desember 2016 kl. 18.05

Live: Det kan hende.. Det er bare så utrolig frustrerende at så mange er hyklere..

Svar til denne kommentaren

Skriv en kommentar

Merk: Kommentarer legges ut etter manuell godkjenning.


Til toppen