Positivboken min

Jeg har holdt meg litt unna alt siden søndag fordi formen har vært på bunn. Mye tankekaos som går utover både søvn og kommunikasjon som igjen gjør at jeg isolerer meg selv og ikke orker de minste ting.


I slutten av oktober/begynnelsen av november fikk jeg en oppgave av min behandler på Glenne autismesenter. Jeg fikk en bok hvor jeg skal skrive positive ting som skjer hver dag. Positive ting i denne sammenhengen kan være

  • Når jeg står opp

Dette er ikke alltid like lett for meg ettersom jeg sliter mye med søvn på grunn av tankekaos. Ofte får jeg ikke sove før utpå morgen og da orker jeg selvfølgelig ikke stå opp tidlig. 

  • Når og hva jeg spiser

Jeg har sjeldent sultfølelse ettersom jeg slet med spiseforstyrrelser i mange år. Jeg vet alikevel at det er viktig at jeg får i meg noe i løpet av en dag, så jeg fokuserer på det. Enten det er knekkebrød, vegetartaco, vegetarkebab eller stekte poteter med sjampingjong og løk. 

  • Om jeg er sosial

Det er selvfølgelig ikke alle dager jeg er spesielt sosial, men om jeg er det så havner dette i boken også. Hvor lenge, med hvem, hva vi gjorde.

  • Turer med Emine

Hvor mange ganger har jeg vært ute med hunden min? Har jeg vært ute med hunden min? Når gikk jeg ut, og hvordan var det i forhold til angsten og paranoiaen.

  • Husarbeid?

Dette er viktig! Hva har jeg gjort av produktive ting i dag? Kanskje støvsugd, ryddet, byttet sengetøy o.l.

Jeg skriver også ned om jeg har orket å dusje, sminke meg, fikset håret o.l. Foreløpig har ikke boken gjort noen nytte for meg og jeg ga opp i noen uker. Jeg snakket med behandleren min om det og hun sa at dette er ikke nødvendigvis for å se tilbake på og tenke «wow, jeg var flink!» eller få tilbake en følelse jeg hadde. Dette er for å få med meg hva jeg gjør utifra dagsform og å ha et sted å samle gode ting, gode følelser og produktivitet.

Det er selvfølgelig ikke alltid det er så mye å skrive. Men bare én setning kan vel gjøre en forskjell en eller annen gang i fremtiden. 🙂

#tenkpositivt #positivitet #psykiskhelse #depresjon #angst #autisme #aspergerssyndrom #glenne #autismesenteretivestfold #glenneautismesenter

5 kommentarer

mairho

25. november 2016 kl. 14.43

Det var faktisk veldig smart! Jeg fikk en gang i oppgave hos psykologen min å skrive ned hver kveld tre positive ting, og en negativ ting som hadde skjedd den dagen. Det var faktisk veldig greit, og det tror jeg at jeg skal begynne med igjen :-D

padmesophie

26. november 2016 kl. 00.36

mairho: Du burde virkelig starte med det igjen! Det føltes veldig stressende i begynnelsen, men det går bedre og bedre å huske på å skrive ting ned :D

Svar til denne kommentaren

Tina Marie

25. november 2016 kl. 19.30

Flink du er <3

padmesophie

26. november 2016 kl. 00.36

Tina Marie: Tusen takk <3

Svar til denne kommentaren

Victoria Larsen

25. november 2016 kl. 20.35

Åh, elsker innlegget! :-) Ønsker deg en god helg :-)

padmesophie

26. november 2016 kl. 00.36

Victoria Larsen: Tusen takk! Takk i lige måde :)

Svar til denne kommentaren

Heia Mamma

25. november 2016 kl. 22.18

Så bra at du gjør dette her <3 Stå på - heier på deg :D

padmesophie

26. november 2016 kl. 00.37

Heia Mamma: Tusen takk <3

Svar til denne kommentaren

anette

7. desember 2016 kl. 14.15

Jeg skriver ned tre ting jeg er fornøyd med,tre ting jeg er takknemlig for og tre ting jeg ønsker å få gjort:-) Jeg lærte det av coaching boka til Mia Torblom som handler om selvfølelse- de dagene man ikke har noe å skrive skal man bare kopiere- Trene hjernen sier kaller jeg det- og det er den viktigste muskelen vi har:-)Den takknemlighet biten tror jeg er viktigst for meg. det får meg til å se ting i perspektiv:-)Klem til deg:-)

padmesophie

7. desember 2016 kl. 17.37

anette: Det hørtes smart og veldig intressant ut! Klem tilbake :)

Svar til denne kommentaren

Skriv en kommentar

Merk: Kommentarer legges ut etter manuell godkjenning.


Til toppen