Hvor langt er DU villig til å gå?

Med samfunnet som går en viss vei tror jeg ikke lenger at det er mange som kan si, med hånden på hjertet, at hele skolegangen var fantastisk. Stadig flere og flere blir ofre for mobbing for de minste ting og det blir lettere og lettere å spre hatet nå som vi har så mange forskjellige sosiale medier. 

Men- for det er som regel et men. Hvor lenge skal man gå og grave i fortiden og hvor langt er du villig til å gå for å beholde folk på din «side» når du endelig opplever suksess?

Jeg ble mobbet fra barnehagealder. To ting har satt seg ekstra hardt; da barnehagelæreren spurte hvorfor de andre jentene ikke inkluderte meg og de svarte at de hater meg, men ikke minst også da jeg ble hentet av mammi i barnehagen og det første jeg sa var «er øynene mine stygge?». Jeg var nemlig den eneste med brune øyne i barnehagen. 

Jeg ble videre mobbet på barnskole, ungdomsskole, videregående og jeg har opplevd å bli fryst ut i både jobbsammenheng (jeg jobbet 3 dager i uken i en frisørsalong) og på fritid (jeg var lenge aktiv i AUF Vestfold). 

Ja, det er forferdelig. Det er egentlig helt forjævlig. Slikt skal ikke skje, men det gjør fortsatt det, uansett hvor mange antimobbekampanjer regjeringen, kommunen og skolene setter i gang. Ja, jeg er deprimert, jeg har ekstrem sosial angst, jeg er fortsatt ikke skadefri og ja; jeg sliter ofte med selvmordstanker og legger planer. Men hvor lenge skal jeg skylde på dette for alle mine livsvalg?

Om det viser seg at jeg i en debatt tar feil, og blir motbevist med tall og statistikk, skal jeg da si at jeg er unnskyldt fordi jeg ble mobbet og er suicidal?

Om det viser seg at jeg er en kjempedårlig, egoistisk og selvsentrert venn eller kjæreste, skal jeg da si at jeg faktisk sitter med konstant skadetrang og dermed ikke har tid eller ork til å spørre deg om hvordan du har det?

Nei. I mine øyne er det ikke greit. Man kan ikke fortsette å grave i fortiden mens verden går videre; for verden går faktisk videre.

Hvor langt er du villig til å gå?


En jente som i 2013 var mye mer usikker, enda mer ensom og ikke minst magrere av tristheten. Men det er ikke meg nå.

#samfunn #mobbing #psykiskhelse #popularitet #suksess 

9 kommentarer

Sølvi Birgitte Wærness

30. januar 2017 kl. 17.11

Synes det er så utrolig synd at du, den fine og vakre jenta har blitt mobbet nesten hele livet.....Jeg synes du er perfekt på alle måter i mine øyne :)
Kan godt skjønne at det er vanskelig når fortiden henger over deg hele tiden :/

padmesophie

30. januar 2017 kl. 17.13

Jeg har for å være helt ærlig prøvd å slå meg til ro med at det som har skjedd det har skjedd. Det er fælt, men.. Det er jo ikke så mye annet å gjøre med det den dag i dag. Derfor reagerer jeg på store bloggere som for å "vinne tilbake" leserne sine lager videoer hvor de enda en gang forteller om hvor forferdelig de har hatt det og at det er synd på dem.. For den eneste som kan gjøre noe med hvordan du føler deg er deg selv. Og det er ingenting som stopper deg fra å jobbe mot en egen lykke. <3

Svar til denne kommentaren

Marty

30. januar 2017 kl. 17.51

Du er så god, du er så bra, jenta mi! <3 Dette innlegget her er nok det mest reflekterte jeg har lest på en god stund.

padmesophie

30. januar 2017 kl. 18.38

Tusen takk <3 Det betyr så utrolig mye å få tilbakemelding!

Svar til denne kommentaren

Tina Marie Crocket

30. januar 2017 kl. 17.56

Du er utrolig sterk! Skriver så fantastisk bra, får deg virkelig til å reflektere over ting :) Alltid en glede å lese bloggen din, den setter gode spor<3

padmesophie

30. januar 2017 kl. 18.38

Ååh, fine deg! <3 Tusen takk. Betyr utrolig mye å få vite at jeg får folk til å tenke!

Svar til denne kommentaren

fabelastisk

31. januar 2017 kl. 13.23

Jeg beklager at jeg ikke kommenterer dette innlegget direkte, jeg ville bare takke deg for det du skrev i bloggen til Synskepeggy. Egentlig skjønner jeg ikke hvorfor jeg havnet der inne, det er ikke noe for meg i det hele tatt, men jeg applauderer dine argumenter og er så glad for at noen tar til motmæle når voksne folk får seg til å komme med slike uttalelser. Jeg skulle gjerne ha gjort det selv, men jeg orker rett og slett ikke.
Du høres ut som ei grepa jente, jeg ønsker deg alt godt fremover.

padmesophie

31. januar 2017 kl. 17.39

Hei, det går helt fint! Hehe, jeg havnet der inne da jeg tenkte jeg skulle se på diverse innlegg som var på blogg shout og jeg ble nysjerrig av overskriften. Tusen takk! Det betyr utrolig mye å vite at noen andre føler det sammen om en sak som en selv gjør! Orket ikke mer da det ble litt for mye "du tolket at jeg skrev .." og i tillegg kommenterte de andre anonymt. Da er det liksom ikke noe vits. Jeg er hvertfall ærlig og redelig! Tusen takk :D

Svar til denne kommentaren

mairho

31. januar 2017 kl. 21.05

Så utrolig trist at du har blitt mobba! Har opplevd en del episoder jeg også. Det vil jeg ikke "skylde" på den dag idag. Du virker som ei herlig jente <3

padmesophie

1. februar 2017 kl. 00.21

Blir heldigvis ikke mobbet nå! Ikke som jeg vet om hvertfall, haha. I mine øyne så er det veldig feil å skylde på fortiden - og ikke minst andre - for valg du tar selv, for det er kun en selv som er ansvarlig for ens egen lykke. Åååh, tusen takk, det gjør du også <3

Svar til denne kommentaren

Bjørg

31. januar 2017 kl. 23.38

Sier takk jeg også, for at du motsa "Synskepeggy". Det er slike som henne som skaper mye av hatet i verden, ved at de sverter enkelte grupper (som oftest muslimer). Se bare det som skjedde i Canada nylig; kanskje var det et resultat av alt muslimhatet vi ser overalt som fikk en til å skyte uskyldige mennesker.
Dessverre er det mange som sluker det de høyreekstreme (som "synskepeggy") kommer med, og tror at muslimer=terrorister. Når folk har lest/hørt det mange nok ganger, kan de faktisk tro det er sant. Heldigvis vet mange av oss bedre :-) Og egentlig burde vi ALLE, anonymt eller ikke (bare vi viser folkeskikk) sagt det rett ut når vi er uenige i alt grumset som serveres.

padmesophie

1. februar 2017 kl. 00.23

Herlighet, tusen takk! Jeg følte egentlig at jeg bare ville stå opp for det jeg mener er rett, og det er å ikke ta alle over en kam, uansett hva slags person man snakker om. Terror er helt forferdelig uansett hvor det kommer fra, og det er dét vi må bekjempe. Det hadde bare vært så kult om alle som ikke støtter terror kunne holdt 100% sammen.. Tusen takk for støtten!

Svar til denne kommentaren

Reidar J

5. februar 2017 kl. 00.00

Håper du har det bra padme sophie og håper det besste for deg i fremtiden hussk du er verdifull og vit det er follk som bryr seg om deg.Jeg har aldri tillhørt noe politisk parti,men jeg har stemmt både krf og høyre.Jeg har en tro,men regnner meg som sekulær ikke kristen,men er opptatt og leve etter bibelen så godt jeg kan.Værsåsnill og ikke tro att slike holdninnger som islamhets og homofobi represennterer oss alle som er opptatt av slike verdier.Jeg blir så forbanna på sånne follk som Jan Åge Torp han ødelegger for oss som prøver å ivareta slike verdier.Ser ikke forsjell på Torps kristendomm og krekars islam.Hvis ikke du vet hvem han er så kan du se på youtube og videoene hans.Jeg er verken homofob eller rasist kjenner både homofile/lesbiske og muslimer som er fantastiske mennesker.Grunnen til att jeg sier dette er att jeg blir skuffet og oppgitt over ennkelte av mine kristne venners holdninnger også. Syns du har ett flott profilbilde foresten stilig mørkeblå lebestift og lilla hår.Hadde nok ikke kledd det like bra jeg da men he he.Du er flinnk til å skrive Padme sophie:))

padmesophie

6. februar 2017 kl. 17.56

Jeg har det helt ok etter forholdene, tusen takk! :) Jeg er veldig fornøyd med det lilla håret :D Takk!

Svar til denne kommentaren

Live

7. februar 2017 kl. 20.40

Veldig, veldig viktig erkjennelse å nå for å komme seg noe som helst vei her i livet. Vi kan bare bruke fortiden til ting som gagner oss selv, istedenfor å hjelpe tidligere mobbere ved å spolere for seg selv også når de er ute av bildet.

padmesophie

7. februar 2017 kl. 20.56

Ikkesant! Man kan ikke gå å grave i fortiden om man virkelig vil opp og frem her i livet, men blant kjente mennesker så er det vel en måte å få sympati og bli mer populære på ..

Svar til denne kommentaren

Live

27. februar 2017 kl. 19.43

Både òg. Jeg tror mange kjente mennesker vet at fortiden deres har mye av skylden i at de har kommet seg dit de har kommet seg. Hvis man for eksempel blir mobbet, får man en unik mulighet til å ta valg basert på sine egne ønsker, uten tanke for hva andre mener. (Andre liker deg jo ikke uansett, så du kan gjøre hva du vil) Jeg tenker mye på fortiden min, men ikke på en gravende måte. Mer på en interessert og anerkjennende måte. Dette har skjedd, det er derfor jeg er så kul som jeg er, hipp hurra. :D

padmesophie

1. mars 2017 kl. 19.33

Jeg skjønner hva du mener, men .. det er liksom så merkelig for meg å forstå. At man skal presse frem tårer for å vise hvor synd det er på en selv for å få mer likes på tross av at du ikke har opplevd i nærheten av like mye som en som fortsatt står med rak rygg for eksempel. Riktignok opplever vi jo alle ting forskjellig og vi føler forskjellige ting. Så det er jo ikke noen fasit akkurat..
Du er kjempekul! :D

Svar til denne kommentaren

Skriv en kommentar

Merk: Kommentarer legges ut etter manuell godkjenning.


Til toppen