Hvordan kom vi til dette punktet?

Formen i dag er mildt sagt forferdelig, og hva er vel en slik dag uten litt spydigheter og kritiserende svar til forslag under artikler på nett?

Jeg lurer ærlig talt på hvordan vi kom til dette punktet. Sosiale medier som facebook, instagram og twitter kan styre livene våre og media bruker muligheten til å manipulere oss. Selvfølgelig er det bra at nettaviser deler viktige hendelser i verden og gir oss en innsikt i hva som skjer utenfor vår egen boble- MEN det er ikke ofte de er nøytrale og viser alt. De er flinke til å vinkle ting, enten det gjeldere bloggere, flyktninger, politikk og klima slik at de fleste ender opp med det samme synspunktet. Det er sjeldent de viser hele sannheten. Noen blir hyllet som en engel mens de i realiteten er dobbeltmoralske, egoistiske, bruker click-bait og ofte benytter seg av løgner. Andre ganger skal man tie ihjel de som kommer med beviser på at det er utslipp i forbindelse med kjøttindustrien som er klimaverstingen (av disse er det folk som har gått personlig konkurs på grunn av rettssaker som aldri burde ha funnet sted og folk som har blitt truet på livet). 

Når man kommer med enten en saklig kommentar eller et tips som er ment godhjertet til mennesker som ønsker nettopp dette lar ikke responsen vente av seg. Da kryper både nettrollene frem fra de falske profilene sine og mennesker som ikke kan annet enn personangrep for å hevde seg. Spydige kommentarer, nedlatende kommentarer og både frekke og ufyselige kommentarer er vanlig. Jeg har opplevd personangrep som går på mine vansker som jeg hadde forklart om i private meldinger i en diskusjon også, og det skrev jeg om her for snart ett år siden.

Som i mange innlegg må jeg understreke at jeg faktisk har en form for autisme og at det godt kan hende jeg misforstår. Jeg har også ekstrem sosial angst og er konstant redd for at jeg sier noe feil, at jeg har gjort noe feil, at folk innerst inne hater meg og at jeg egentlig bare burde dø fordi jeg ikke er verdt noe. Så det kan hende at jeg forstår kommentarene jeg har fått på en annen måte enn det andre vil forstå de. Om noen mener jeg har gjort det så hadde det vært utrolig hjelpsomt om du hadde lagt igjen en kommentar under her med hva akkurat du mener og tror.

Som dere sikkert forstår så har den ene som kommenterte på min kommentar også kommentert en annen kommentar hvor jeg prøvde å være hjelpsom. Igjen: det kan godt hende jeg har misforstått og tatt kommentarene til/mot meg på en helt annen måte enn du ville gjort. Så om du har noen tips, råd eller idéer så setter jeg utrolig stor pris på en kommentar!

#samfunn #samfunnsdebatt #dagbladet #dagbladetmeninger #media #bloggere #debatt #diskusjon

Lignende innlegg: 

Kjære toppblogger, du som syntes det var helt greit å latterliggjøre meg online
Er det ikke på tide å støtte hverandre?

4 kommentarer

Victoria Larsen

11. januar 2017 kl. 18.08

Helt utrolig!...

padmesophie

11. januar 2017 kl. 18.13

Victoria Larsen: Det jeg skrev eller hva jeg skrev om?

Svar til denne kommentaren

I r l i n--> Vinn Polaridkamera! <---

11. januar 2017 kl. 19.46

Blir så sykt lei av nettrolling og folk som bare skal vri hver eneste greie. Kjempebra skrevet og sykt kul blogg - digger stilen di Sophie!

padmesophie

11. januar 2017 kl. 19.58

I r l i n: Jeg også.. Tusen takk! :D

Svar til denne kommentaren

mairho

11. januar 2017 kl. 21.03

Syntes folk kan være så spydige når de kommenterer tilbake... På den siste der prøvde du jo kun å komme med et tips, og det bør man jo kunne gjøre uten at man blir konfrontert med at man tar feil om sin egen allergi, haha? Har man glutenallergi, så har man det. Det tas tross alt tester for akkurat gluten og hvilket utslag det gir. Syntes du kom med fine svar til dem <3

padmesophie

11. januar 2017 kl. 21.05

mairho: Føles helt ærlig som om man får kritikk bare man trykker på en knapp, haha. Kanskje det er sånne tider verden går mot, men det er uansett utrolig trist! Tusen takk <3

Svar til denne kommentaren

Live

12. januar 2017 kl. 02.06

Hei! Jeg synes kommentarene i bilde nummer én tydet på at folk var veldig i debatt-modus da de leste det, og ikke i tips-modus. Sannsynligvis kom de nettopp ut av en annen opphetet debatt og gikk inn her med samme retorikk. Det skjer i hvertfall noen ganger hvis jeg har debattert mye. Så ble det jo brukt mange tåpelige herskerteknikker, spydigheter og frekkheter som på ingen måte var nødvendig, heller ikke i debatt-modus. (Det er jo ikke debatt) Man ber ikke noen holde munn fordi man er uenig, og det stemmer IKKE at man må gjøre en forskning selv for å kunne uttale seg om et tema. Da hadde jo alle mennesker i hele verden blitt nødt til å utdanne seg i alt i hele verden for å kunne snakke om noe som helst, og å publisere rapporter ville vært unødvendig ettersom alle måtte ha laget sine egne rapporter.
I bilde nummer to så jeg ingen frekkheter eller spydigheter, kun personer som skrev om hvordan ting fungerte for dem og kom med personlige erfaringer. Så den synes jeg ikke du skal tenke noe mer på eller irritere deg over.

padmesophie

12. januar 2017 kl. 18.07

Live: Tusen takk for et annet synspunkt! :D Det betyr utrolig mye!

Svar til denne kommentaren

Skriv en kommentar

Merk: Kommentarer legges ut etter manuell godkjenning.


Til toppen