Veganske og vegetariske favoritter

Som et rent inspirasjonsinnlegg- her kommer noen av mine favoritter!

Mat og drikke

Vegansk farse fra Hälsans kök bruker jeg i alt. Om det er lasagne, spaghettisaus eller i taco så har det ingenting å si. Denne er himmelsk og en deilig erstatning for kjøttdeig i matretter som det rett og slett hører til i!

Ovo-vegetariske soyapølser (de inneholder eggehvitepulver) er fantastiske ved siden av både potetstappe, rotmos, potetsalat eller i brød. Personlig liker jeg disse pølsene mye bedre enn kjøttpølser, både på grunn av smaken og det at jeg vet at ingen dyr har blitt slaktet for at jeg skal spise det.

Disse filétene kan brukes på akkurat samme måte som du ville brukt for eksempel kyllingfilét. I wok, i kylling tandoori eller hva enn du pleier å bruke det til. Min favoritt er riktignok «kylling» tandoori med ris, nanbrød og salat til. 


 

Oatly vaniljeis er et must! Jeg lager både hjemmelaget milkshake og smoothie med denne, i tillegg til å spise den med sjokoladepulver over innimellom. Den er ikke noe sunnere enn vanlig is da den inneholder sukker, men det er hverken laktose eller melk i ingrediensene.


 

Alpro sin soyamelk! Jeg har smakt forskjellige typer havremelk, rismelk og soyamelk, men det er den til Alpro jeg stadig går tilbake til. De har senere lansert soyamelk med både sjokolade- og vaniljesmak også, i både 1l og 250ml. Alpro har selvfølgelig annen type (ikke-animalsk) melk også. så det er mye å velge mellom fra dem.

Bilder fra Hälsans Kök herfra.
Bilde fra Oatly herfra.
Bilder fra Alpro herfra.

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar

Merk: Kommentarer legges ut etter manuell godkjenning.


Til toppen