Tannlege, operasjon og alt det der..

Først må jeg bare si at jeg har en helt ekstrem tannlegeskrekk. Jeg har en reell angst for tannleger, tannpleiere, sykehus og lignende. Hver gang noen bringer opp temaet om at det er på tide å sjekke tennene stivner jeg derfor av skrekk. Jeg har heldigvis vært utrolig heldig etter at jeg flyttet tilbake til Nøtterøy, for tannlegen jeg har vært hos (og skal til videre) er en helt fantastisk dame med en enorm forståelse for mennesker. Det hjelper alikevel ikke der og da, men jeg prøver å «bite tennene sammen» og tenker at det er bedre å være føre var og trosse angsten enn å få gebiss i en alder av 30. 

I går var jeg hos tannlegen igjen, bare for en liten sjekk ettersom hun sa da jeg var der i fjor sommer at hun ville holde et øye med tennene mine generelt, men også visdomstennene som tydelig var på vei. I løpet av sensommeren og høst i fjor har jeg slitt med tidvise smerter i den nedre kjeven nettopp fordi visdomstennene nede er på fremmarsj, så mammi ordnet en time for meg. 

Det viser seg at jeg må ha en operasjon for å få ut begge visdomstennene nede. Bare ordet får meg til å grøsse og jeg gruer meg veldig. Underkjeven min er nemlig for liten.. Jeg blir heldigvis henvist til en spesialist når den tid kommer at jeg vil gjøre det, og jeg har bestemt meg for å gjøre det så fort som mulig. Jo fortere det er gjort, jo mindre slipper jeg å tenke på det og grue meg, og jeg slipper i tillegg å få mer vondt enn nødvendig i kjeven. I tillegg til det må jeg uansett tilbake til tannlegen i mars for å fikse en fylling fordi den har knekt og også dratt meg seg litt av den ene jekselen min. O lykke… 

Til tross for at det er vanskelig for meg må jeg bare prøve å ta ting som det kommer og være takknemlig for at jeg hvertfall får hjelp! 

Har du trukket visdomstennene? I så fall- hvor mange og måtte du operere? 

#helse #operasjon #tenner #tannlege #visdomstenner 

4 kommentarer

Victoria Larsen

21. februar 2017 kl. 14.23

Jeg håper du får en fin tirsdag :-)

padmesophie

21. februar 2017 kl. 15.22

Tusen takk i lige måde :)

Svar til denne kommentaren

mairho

21. februar 2017 kl. 18.19

Det kommer nok til å gå kjempebra <3 Jeg har ikke trukket visdomstenner, men må kanskje gjøre det :-( Fikk betennelse i tannkjøttet rundt den ene for bare et par uker siden, og det var heeelt jævlig vondt! Det slipper man iallefall hvis man fjerner dem, hehe :-D

padmesophie

21. februar 2017 kl. 21.05

Jeg håper det! Ja, tannkjøttet over den ene er allerede betent, så jeg vil liksom helst slippe "det", hehe. Tusen takk <3

Svar til denne kommentaren

Annelinsta

21. februar 2017 kl. 18.28

Huff, jeg må nok også gjøre det snart. Vil ikkeeeee! Håper det ordner seg for oss begge og at det ikke gjør like vondt som det ser ut som :o Ha en fin kveld! :)

padmesophie

21. februar 2017 kl. 21.06

Vi får krysse fingrene begge to! :D Ha en fin kveld du også!

Svar til denne kommentaren

Tonje Pettersen

22. februar 2017 kl. 11.02

Har mine tre fortsatt godt plassert i munnen. Sistemann har enda ikke vist seg :)

padmesophie

1. mars 2017 kl. 19.31

Ååh, så heldig du er! Krysser fingrene for at de som er oppe kan få bli når de kommer frem :)

Svar til denne kommentaren

Skriv en kommentar

Merk: Kommentarer legges ut etter manuell godkjenning.


Til toppen