Verdensdagen for Downs Syndrom

Jeg har det veldig tungt om dagen og orker derfor ikke å oppdatere bloggen akkurat nå, men fordi i dag er 21. mars og verdensdagen for Downs Syndrom så ønsket jeg å publisere videoen min om det å være annerledes og den vaksinen som den norske helseministeren har lyst til å innføre enda en gang. 

We are all different but not less!

#helse #downssyndrom #debatt #verdensdag #annerledeshet #samfunn 

3 kommentarer

Runar

28. april 2017 kl. 15.23

Så du vil ikke at kvinner skal kunne avgjøre om de vil ha en abort eller ikke?
Er du i mot abort?
Om du er for retten tilselvvalgt abort så må du jo også støtte aborter pga downs/autisme/osv. En abort er vel en abort uansett årsak?
Om en kvinne ikke ønsker å ha et barn med rødt hår/downs/store lepper/ lav intelligens/rar nese osv så må de vel få velge dette? En test som gjør det lettere å velge abort er ikke negativ. Det gjør bare at du tar et mer informert valg.
Om DU ikke vil ta en slik test: helt i orden! Det er ditt valg. Men ikke forby andre å ta den samme testen, og ikke forby de å ta abort av egne grunner.

padmesophie

1. mai 2017 kl. 18.20

Jeg vet ikke helt hvorvidt du faktisk har sett videoen min eller om du bare er ute etter å kritisere (for det virker det 100% som, etter å ha lest kommentarer på din blogg), men om du har sett videoen og hører på ordene mine så hadde du forstått at det selvfølgelig ikke er det jeg mener. Retten til å bestemme over egen kropp er ekstremt viktig, og jeg sier (jeg tror jeg sa det flere ganger?) at dette er et vanskelig tema og ikke noe som kan beskrives som enten/eller.
Jeg laget videoen og står for mine meninger rundt dette temaet fordi det er altfor lett å si "siden barnet mitt ikke er normalt så vil jeg ikke ha det". Jeg mener man bør sette seg mer inn i hva ting betyr og hva slags innvirkning det har på et liv, istedenfor å frarøve potensielt fantastiske mennesker et godt liv. Mye handler om hvordan man blir oppdratt og hva slags støtteapparat man har rundt seg; ikke diagnose. Om du føler at jeg sa noe helt annet så er dette faktisk din tolkning og absolutt ikke det faktiske innholdet.

Svar til denne kommentaren

Marty

1. mai 2017 kl. 23.09

Kjære Runar: Jeg tror poenget ditt ikke går over ens med det Padmè mener i videoen. Hun understreker flere ganger at det er viktig å bestemme over sin egen kropp, og at abort skal ikke brukes som en løsning for å slippe unna problemet en har skapt selv, for.eks - jeg er imot abort som prevensjon, eller at man ønsker plustelig å ta abort fordi barnet er ikke som "alle andre vanlige" barn, for i denne A4 og stereotypiske verden skal alt være perfekt - skal det være sånn? Det får være en mening andre har, men jeg mener at vi alle har en rett til å leve, om det er autisme, asperger, adhd, downs osv - så er det bra med en forskjell, for folk med disse diagnosene er ikke dumme, men faktisk kan dem gjøre så mye fantastisk i verden, som å gjøre en forskjell.

padmesophie

1. mai 2017 kl. 23.11

Spot on <3

Svar til denne kommentaren

Runar

2. mai 2017 kl. 13.58

Hallo!
Og takk for svar :)
Jeg så videoen din. Men jeg forstod nok ikke helt hva du mente. Og jeg er fortsatt usikker. Så jeg spør;
1) Du er FOR at kvinner skal ta abort?
2) Men du er IMOT at abort skal være "lettvint"?
Hva mener du egentlig? At abort skal være lov, men bare på tirsdager mellom kl. 9 og 10? (Det hadde vært veldig tungvint iallefall)
3) Hva er forskjellen på å ta abort fordi man ikke ønsker barn, og det å ta abort fordi man ikke ønsker f. Eks et guttebarn? Om du støtter retten til abort så mener du vel at det bare er en celleklump som blir fjernet?
Som jeg sa: du kan si at du selv ikke vil ta abort om du finner ut at du har et foster med downs. Men ikke si hva andre bør gjøre. Og ikke gjør ting vanskelig for de som ønsker seg friske barn. De har like stor rett til velge abort som alle andre. Eller?
Man kan ikke si at man støtter retten til abort "litt". Enten vil du at kvinner selv skal kunne velge hva slags barn de vil ha, eller så vil du at alle kvinner skal føde når de blir gravide.

padmesophie

2. mai 2017 kl. 19.49

Du forstår nok ikke hva jeg mener, hva jeg står for og hvorfor jeg står for det. Jeg har vært innom bloggen din og det er tydelig at vi er to veldig forskjellige mennesker som til tross for en eventuell lang diskusjon ikke vil bli enige. :)

Svar til denne kommentaren

Skriv en kommentar

Merk: Kommentarer legges ut etter manuell godkjenning.


Til toppen