Statsbudsjett og personangrep..

Nå er det igjen tid for regjeringens diskusjon om statsbudsjettet og nettavisene oppdaterer resten av befolkningen hurtig. Det er rimelig interessant å følge med på kommentarfeltene både på nettavisene og på facebook ettersom kommentarene hagler. Kommentarer som «må du ut med 70000 mer for den nye Teslaen din? :)» som svar til «Så går det enda en gang utover de som har det vanskeligst….» er hvertfall i mine øyne 110% latterlig. Som alltid hopper jeg også inn, som en keyboardwarrior (desverre uten altfor mye støtte fra mine medkrigere), for både psykisk syke, autister og generelt uføretrygdede. Det er ikke en fantastisk livsstil, ei heller noe de fleste ønsker. Akkurat dét har nok ikke menneskene med 700 000 og opp i årslønn helt forstått enda.. Altså, gratulerer om du er så heldig å ha fått muligheten til å ta en lang utdannelse med både bachelor og mastergrad i tillegg til å ha landet enn jobb hvor du tjener ekstreme mengder med penger. Gratulerer med det vellykkede livet ditt. Du fortjener det, helt frem til du går til angrep på folk som 

  1. Tjener mindre enn deg
  2. Er (p)syke
  3. Har et unødvendig tøft liv

Beklager, men etter det betyr du ikke noe for meg. Etter det har du gått langt over den usynlige grensen som finnes i absolutt alle diskusjoner. Da kan du ta de pengene dine, de dyre bilene dine, villaen din og din perfekte fake kropp og dra dit pepperen gror. For INGEN har rett til å sparke de som allerede ligger nede. Da har du misforstått noe vesentlig med det å være menneske. Hvertfall det å være et medmenneske med empati og forståelse. 

Mine nærmeste forstår ikke at jeg orker, og det gjør igrunn ikke jeg heller.. Samtidig klarer jeg ikke å la være. Av en eller annen grunn fortsetter jeg å tro at om jeg bare klarer å nå inn til én annen person og lære dem noe nytt så har jeg vunnet.

#samfunn #debatt #statsbudsjett #politikk #nettroll #vg #vgdebatt #kommentarfelt #sosialemedier #personangrep #uføretrygd

5 kommentarer

Live

12. oktober 2017 kl. 14.34

Man når nok ikke inn til de man diskuterer med, men det er et stort publikum. Og jeg er sikker på at mange av de som ikke tør å si noe blir styrket av at noen tør.

padmesophie

12. oktober 2017 kl. 14.42

Det er sant. Det er liksom litt derfor jeg gjør det også, ettersom jeg vet at mange "lider" i stillhet.

Svar til denne kommentaren

Klapp

12. oktober 2017 kl. 15.15

Det er helt greit at Teslaen skal koste mer. Det er ikke folk med vanlig lønn som kjører Tesla... det er folk som har råd til litt til, for å si det sånn. Inkludert Bellona-Hauge som klager høylytt. Han kjører Tesla og har god inntekt.
Flere i nabolaget har elbil i tillegg til annen bil. Elbilene er små og nesten nusselig søte. Finnes ikke en eneste Tesla i strøket. :)
Jeg vil heller at de skal fikse det rotet de laget med pleiepengene, og at de som har kjempeutgifter pga sykdom på hvit resept, kan få det overført til blåresept. Får være grenser for hvor mye faenskap som skal påføres de sjukeste.

padmesophie

12. oktober 2017 kl. 16.17

Jojo, selvfølgelig. At teslaene blir dyrere går ikke utover meg heller, men jeg synes det bare var en smått tåpelig kommentar i det som kunne vært en saklig debatt.
Absolutt. De bør legge fokuset sitt helt annerledes, de som sitter på Stortinget. Men det kommer nok desverre aldri til å skje. Det er spesielt da vi må ytre meningene våre om det. For ja, syke har det vanskelig nok fra før om de ikke må punge ut med de lille pengene de har til medisiner..

Svar til denne kommentaren

Victoria Larsen

12. oktober 2017 kl. 15.48

Flott skrevet om et så viktig tema!! Jeg tror også at mange lider i stillhet, uten å prate om ting. Det er så viktig :-)

padmesophie

12. oktober 2017 kl. 16.17

Tusen takk! Ja.. Det er nok altfor mange som lider i stillhet. Det føles bra å kunne snakke "for" andre som er "som meg", om du skjønner.

Svar til denne kommentaren

mairho

12. oktober 2017 kl. 17.09

KØDDER du eller?!?! Unnskyld meg men fy faen jeg blir så sinna. De som ikke kan jobbe på grunn av sykdom må da til en viss grad på lik linje med andre få kunne unne seg en ting eller to?! De kommentarene var stygge, og jeg fatter ikke hvordan (sikkert) voksne folk kan spy ut slike ting!

padmesophie

12. oktober 2017 kl. 17.37

Noen folk i diskusjoner er helt forferdelige og det er til å bli kvalm av... Det verste er at det faktisk kommer fra de eldste.. -.-

Svar til denne kommentaren

Fridaen

13. oktober 2017 kl. 07.22

Jeg har ikke krefter til å krangle i kommentarfelt, men fy satan så mye idiotisk folk kan lire av seg. Det er som om folk som er ufør eller lever på andre lignende ordninger ikke skal ha lov til å spise annet enn havregrøt, gå kledd i annet enn filler osv osv
Og det er også sjokkerende at så mange med over gjennomsnittet god økonomi ikke klarer å tenke lenger enn på seg og sitt. Det er i hvert fall disse som er mest aktiv i diskusjonene.
Uansett. Takk warrior Queen of the comment section :* for at du tar kampen der de andre ikke tørr/orker osv.

padmesophie

13. oktober 2017 kl. 11.49

Det er helt utrolig hvordan voksne med god økonomi kan oppføre seg! Det er jo selvfølgelig ikke alle, men det er virkelig sjokkerende hvor mange som kan. Det er som om man glemmer alt av sunn fornuft og medmenneskelighet så fort man bikker et visst antall hundre tusen i årslønn..
Ååh, tusen takk <3

Svar til denne kommentaren

Skriv en kommentar

Merk: Kommentarer legges ut etter manuell godkjenning.


Til toppen