Det er min dag i dag

Verdensdagen for psykisk helse er viktig. Den har visstnok blitt markert i 26 år allerede! Nå var det visst også over 100 land som markerer dagen. 

Jeg var på foredrag i går med Oddvar Vignes i regi av Sidebygningen. Det var helt sikkert et veldig fint foredrag, og grunnen til at jeg skriver dét er fordi jeg desverre ikke klarte å følge med. Til tross for at vi ikke var så altfor mange (30 mennesker kanskje?) så var det likevel altfor mange for meg. Jeg fikk jo såklart med meg hovedpoenget og årets tema: vær raus. Jeg tror temaet passer veldig bra til slik vi har det nå. Det er stor åpenhet, men jeg tror veldig mange psykisk syke – inkludert meg selv – glemmer å være rause med oss selv. Det er tydeligvis slik at det er lettere å være raus med andre, og den teorien tror jeg på. Det er bevist gjennom serien «Jeg mot meg» som har gått på NRK. Jeg har selv ikke sett den da slike serier fra virkeligheten med den type tematikk ofte blir for vondt å se på siden jeg kjenner meg godt igjen i mye. 

Å være raus kan bety så mangt, men for meg betyr det aksept, respekt, forståelse, medfølelse og å være snill mot noen.

Jeg har skrevet mye om de dårlige dagene i det siste, fordi det har vært virkeligheten og hverdagen min i veldig lang tid. I dag er det derimot helt ok, og det er jeg innerst inne veldig lykkelig for. Jeg fortsetter med å sminke meg og kle meg i pene klær og jeg prøver å ta bilder til bloggen. Hvor lett dét er gjenstår å se, men foreløpig har jeg hvertfall noen bilder!

Så alle sammen: vær raus mot dere selv!

Hva betyr ordet «raus» for deg?

#psykiskhelse #awareness

3 kommentarer

Ariel C

10. oktober 2018 kl. 21.03

Bra skrevet, fine deg! <3 Er så vanskelig å være snill og raus mot seg selv, så er fint med slike påminnelser innimellom. Digger øyenskyggen din forresten, kjempekult at den matcher backgrunnen!

padmesophie

10. oktober 2018 kl. 21.57

Tusen takk <3 Det er veldig vanskelig faktisk, så jeg fikk en god påminnelse i går - og enda en av mammaen min i dag, haha. Tusen takk for fin kommentar :D

Svar til denne kommentaren

Anonymous

12. oktober 2018 kl. 07.22

Så fint skrevet! Helt enig i det du skriver. Vi må bli flinkere til å ta vare på oss selv, men også andre. Er lett å bry seg på et overfladisk plan, og for de som ikke har nok kunnskap om psykiske lidelser så er det også vanskelig for mange å ha forståelse for det.
Kan jeg få lov til å spørre om en ting? Du trenger ikke svare, men hvilke type bipolar lidelse er det du har?

padmesophie

13. oktober 2018 kl. 10.35

Tusen takk! Jeg er helt enig.
Bipolar type 2, men sliter mye i forhold til rapid cycling.

Svar til denne kommentaren

Sunniva

20. oktober 2018 kl. 17.57

<3 Kan jeg spørre hva slags kamerautstyr du bruker?

padmesophie

20. oktober 2018 kl. 19.05

Canon EOS 550D med standardobjektiv, hehe.. Det funker greit, men bildene blir litt kornete, desverre :(

Svar til denne kommentaren

Skriv en kommentar

Merk: Kommentarer legges ut etter manuell godkjenning.


Til toppen